Kuda i kako da vodite vaš ERP posao u narednim godinama?

​Koliko puta ste se zapitali kako najlakše da pronađete nove kupce, među hiljadama domaćih firmi koja nemaju ERP rešenja? A zašto ga nemaju? Da li je u pitanju samo kriza potražnje? Zato vam nudimo tri studije o poslovnim softverskim rešenjima, koje pružaju sveobuhvatni pregled domaće ERP scene...


Poruči izveštaje

Test 2014 PRINTERSKE ISPORUKE U SRBIJI

NAPOMENA: Svi podaci u ovom izveštaju služe kao ilustracija alata i ne predstavljaju realne vrednosti

Na tržište štampača i MFP uređaja u Srbiji isporučeno je 185,188 uređaja što  predstavlja povećanje od 16.6% na godišnjem nivou. Sa druge strane, ostvareni promet  od 29.1 milion evra beznačajno se pomerio (0.9%) tako da je na brzo-rastućem IT tržištu Srbije segment printerskih uređaja smanjio svoje učešće.

Za razliku od razvijenih zemalja gde mlazni  „inkdžet“ uređaji sve više gube primat od laserskih uređaja, kod nas to nije slučaj. U Srbiji mlazni „inkdžet“ printeri sa 52.8% ukupno isporučenih jedinica ostaju vodeća tehnologija. Ekonomični mono laserski štampači i pored toga što prave polovinu ukupnog prometa (56.8%) još uvek kaskaju po isporučenim količinama (39.1%) za inkdžet uređajima.

Posle niza godina u kojima je matrična tehnologija ostvarivala stabilnu prodaju u 2007. godini po prvi put zabeležen je pad prodaje. Ovaj pad je posledica izostanka velikih tendera i IT investicija od strane državnih ustanova i velikih sistema. Kolor laserska tehnologija u Srbiji i dalje je najmanji segment sa 2.5% učešća u  ukupnim isporukama.

Kuda i kako da vodite vaš integratorski posao u narednim godinama?

U privredi Srbije leži veliki potencijal za rast IT ulaganja, a da li vam je jasno ko i kada će ga realizovati? Naš doprinos da krenete u pravom smeru predstavlja rad na ovim analizama i verujemo da će doprineti vašem boljem razumevanju tržišta, konkurencije i kupaca. Detaljne informacije, analize i prognoze pomažu da se dobiju odgovori na ključna pitanja...


Poruči izveštaje