Poslovna softverska rešenja u Srbiji 2015

Koliko puta ste se zapitali kako da vlastite poslovne podatke, i ostale koji vam svakodnevno poput bujice naviru, pretvorite u profit? A u šta biste drugo?

Zato smo vas i pozvali na stručnu konferenciju „DATUM – Poslovna softverska reženja u Srbiji 2015”, treću po redu na ovu temu. Vaši i naši gosti-domaćini su čelnici pet vodećih domaćih softverskih kompanija: AB Soft, Breza, Digit, IIB, M&I System (po abecednom redosledu).

Konferencija je, prevashodno, namenjena srednjim i velikim preduzećima. Ovogodišnji DATUM okuplja oko 250 poslovih ljudi iz cele zemlje – generalnih menadžera, IT rukovodilaca, direktora, prodaje, finansija i računovodstva. Kao jedinstven skup ove vrste ponudiće odgovore na pitanje s početka i na još tri gotovo podjednake važnosti: (1) Koji su glavni kriterijumi za odabir ERP-a? (2) Koji su ERP paketi prisutni u Srbiji i koliko su uspešni? (3) Kako da izbegnete greške prilikom uvođenja ERP-a?

Važno je i pitanje uloge i značaja ERP-a u godinama koje dolaze i donose tehnološke turbulencije, a kao odgovor navodimo citat: “ERP ostaje još dugo, dugo veoma važna centralna aplikacija i glavni „orkestrator” svih tokova i aplikacija u poslovnom sistemu. Integracija ERPa sa alatima poslovne inteligencije, sistemima za upravljanje dokumentacijom i ostalim softverskim proizvodima poput CRM, POS, SCM, WM će se nastaviti i konačno će najbolji proizvod biti onaj koji bude kvalitetnije integrisao sve te „skraćenice“. Takođe će doći do većeg stepena povezanosti ERPa sa mobilnim aplikacijama u raznim oblastima poslovanja, pre svega zbog zahteva za ubrzanim tokom podataka” – DATUM 2011 – Dušan Bošnjak

U privredi Srbije još uvek leži veliki potencijal za rast u ERP investicije, ali nije jasno ko i kada će ga realizovati?

Naš skromni doprinos da se krene u pravom smeru predstavlja organizovanje ove konferencije, u čijem radu učestvuju, zaista, najčuveniji domaći ponuđači ERP rešenja za srednja i velika preduzeća. Svaki od naših partnera objasniće vam kako da svoje poslovanje učinite uspešnim/profitabilnim, potkrepljući to najboljim primerima iz dosadašnje prakse. Iskreno im zahvaljujemo na tome što su naš skup prepoznali kao priliku da prikažu svoja najbolja poslovna softverska rešenja.

Svim prisutnima želimo da konferencije DATUM 2015 bude prilika za korisne susrete i razmenu iskustava u poslovanju.

Hvala vam što ste nam ponovo ukazali poverenje!
Milovan Matijević

Sadržaj izveštaja možete pogledati na sledećem linku:
http://data.axmag.com/data/201711/20171129/U158045_F463843/index.html