Kuda i kako da vodite vaš ERP posao u narednim godinama?

​Koliko puta ste se zapitali kako najlakše da pronađete nove kupce, među hiljadama domaćih firmi koja nemaju ERP rešenja? A zašto ga nemaju? Da li je u pitanju samo kriza potražnje? Zato vam nudimo tri studije o poslovnim softverskim rešenjima, koje pružaju sveobuhvatni pregled domaće ERP scene...


Poruči izveštaje

Poslovna softverska rešenja u Srbiji 2011

Koliko puta ste se zapitali kako da vlastite poslovne podatke, i ostale koji vam svakodnevno poput bujice naviru, pretvorite u profit? A u šta biste drugo?

Zato smo Vas i pozvali na drugu po redu stručnu konferenciju „DATUM – Poslovna softverska reženja u Srbiji 2011”. Vaši i naši gosti-domaćini su čelnici 11 vodećih domaćih softverskih kompanija: AB Soft, Adacta, ASW, Breza, Digit, Europos, Extreme, IIB, Microsoft, M&I System i Saga (po abecednom redosledu).

Konferencija je, prevashodno, namenjena srednjim i velikim preduzećima. Ovogodišnji DATUM okuplja oko 400 poslovih ljudi iz cele zemlje – generalnih menadžera, IT rukovodilaca, direktora, prodaje, finansija i računovodstva. Kao jedinstven skup ove vrste ponudiće odgovore na pitanje s početka i na još četiri gotovo podjednake važnosti:

  • Kako da izbegnete greške prilikom uvođenja IS-a na ERP paketima?
  • Koji su glavni kriterijumi za odabir ERP-a?
  • Koji ERP paketi postoje u Srbiji i koliko su uspešni?
  • Kako da ne upadnete u živi pesak ERP promena?

Vodeće svetske kompanije koriste ERP da bi svoje poslovanje učinila profitabilnim. Da bi srpska preduzeća opstala u tržišnoj utakmici, moraju da prate međunarodne tokove i svoje poslovanje da zasnivaju na najsavremenijim informatičkim i poslovnim alatima. Da li je tako u Srbiji? Ide li u istom pravcu kao najrazvijenije zemlje, samo u suprotnom smeru?

Očigledan je paradoks da okosnicu IT ulaganja u Srbiji čine domaćinstva, preduzetnici i mikro preduzeća, slede država i finansijski sektor… A trebalo bi da prednjači industrija koja stvara nove vrednosti! Pokazuje se da država nije ozbiljno shvatila strateške mogućnosti koje donose informatičko-komunikacione tehnologije, sve je prepušteno individualnim naporima IT stručnjaka i spontanim procesima u privredi i društvu.

Veliki potencijal rasta leži u prekomponovanju ovog redosleda, jer Srbija ima resurse za znatno povećanje IT ulaganja. Naš skromni doprinos da se krene u pravom smeru predstavlja organizovanje ove konferencije, u čijem radu učestvuju, zaista, najjčuveniji ponuđači ERP rešenja za srednja i velika preduzeća. Svaki od naših partnera objasniće vam kako da svoje poslovanje učinite uspešnim/profitabilnim, potkrepljući to najboljim primerima iz dosadašnje prakse. Iskreno im zahvaljujemo na tome što su naš skup prepoznali kao priliku da prikažu svoja najbolja poslovna softverska rešenja

Svima želimo da iskoriste DATUM koji se ne sme propustiti za korisne susrete i razmenu iskustava u poslovanju.

Hvala vam što ste nam ukazali poverenje!

Milovan Matijević

Izveštaj možete pogledati na sledećem linku:

POZOVITE ZA VIŠE DETALJA

Kuda i kako da vodite vaš integratorski posao u narednim godinama?

U privredi Srbije leži veliki potencijal za rast IT ulaganja, a da li vam je jasno ko i kada će ga realizovati? Naš doprinos da krenete u pravom smeru predstavlja rad na ovim analizama i verujemo da će doprineti vašem boljem razumevanju tržišta, konkurencije i kupaca. Detaljne informacije, analize i prognoze pomažu da se dobiju odgovori na ključna pitanja...


Poruči izveštaje