Kuda i kako da vodite vaš ERP posao u narednim godinama?

​Koliko puta ste se zapitali kako najlakše da pronađete nove kupce, među hiljadama domaćih firmi koja nemaju ERP rešenja? A zašto ga nemaju? Da li je u pitanju samo kriza potražnje? Zato vam nudimo tri studije o poslovnim softverskim rešenjima, koje pružaju sveobuhvatni pregled domaće ERP scene...


Poruči izveštaje

Matematički institut SANU

Milovan Matijević će odžati predavanje pod naslovom “Stanje i perspektive informatičke industrije Srbije”, u utorak 13. decembra u 14:15 časova, sala 301f na Matematičkom institutu SANU, u okviru Seminara za računarstvo i primenjenu matematiku. U okviru ovog predavanja dati su ključni rezultati desetog godišnjeg istraživanja u informatičkom sektoru, prikazano je stanje 2015. i perspektive za 2016. i 2017. godinu.

Pozivamo Vas da prisustvujete ovom predavanju.

Rezime: U okviru ovog predavanja dati su ključni rezultati desetog godišnjeg istraživanja u informatičkom sektoru (industriji), prikazano je stanje 2015. I perspektive za 2016. i 2017. godinu. Srpsku informatičku industriju, u 2015. godini, sačinjavalo je 2.076 aktivnih preduzeća. Za precizniji uvid u strukturu IT industrije, preduzeća su grupisana u četiri jasno odvojene delatnosti. Te delatnosti su: (1) Kompjutersko programiranje; (2) IT usluge; (3) Posredovanje, trgovina na veliko i malo IT opremom; (4) Proizvodnja kompjutera i perifernih uređaja.

Razvijena IT industrija je preduslov oporavka domaće ekonomije i okosnica budućeg razvoja celog društva. Procenjuje se da će Srbiji nedostajati oko 15.000 IT stručnjaka koji bi radili na digitalizaciji domaće privrede i društva. Predavanje će ukazati na mogući negativni scenario i posledice jakog fokusa na izvoz softvera i informatičkih usluga, dok se istovremeno zanemaruju lokalne informatičke potrebe. Predavanje bi trebalo da pruži odgovor na pitanje da li je važnije da pokrijemo domaće kadrovske potrebe, ili da tim ljudima popunimo delić praznine od 900.000 IT stručnjaka koliko će nedostajati u Evropi do 2020. godine.

Kuda i kako da vodite vaš integratorski posao u narednim godinama?

U privredi Srbije leži veliki potencijal za rast IT ulaganja, a da li vam je jasno ko i kada će ga realizovati? Naš doprinos da krenete u pravom smeru predstavlja rad na ovim analizama i verujemo da će doprineti vašem boljem razumevanju tržišta, konkurencije i kupaca. Detaljne informacije, analize i prognoze pomažu da se dobiju odgovori na ključna pitanja...


Poruči izveštaje