Kuda i kako da vodite vaš ERP posao u narednim godinama?

​Koliko puta ste se zapitali kako najlakše da pronađete nove kupce, među hiljadama domaćih firmi koja nemaju ERP rešenja? A zašto ga nemaju? Da li je u pitanju samo kriza potražnje? Zato vam nudimo tri studije o poslovnim softverskim rešenjima, koje pružaju sveobuhvatni pregled domaće ERP scene...


Poruči izveštaje

Kvartalna PC analiza, Q4-2014

Količina [kom]             97.172 (-11,2%; 2014Q4/2013Q4)

Vrednost [milion €]         37,9  (-10,2%; 2014Q4/2013Q4)

Domaće tržište personalnih računara, sa isporučene 97.172 mašine u poslednjem tromesečju 2014. godine, zabeležilo je pad od 11,2 odsto u odnosu na isti period godinu dana ranije.

Dvanaesti kvartal u nizu, PC isporuke beleže pad, skoro svi segmenti PC tržišta su smanjeni. Veliki uticaj na ovakav trend imaju brzo rastuće isporuke tablet i SMART uređaja, gde važnu ulogu igra ponuda mobilnih operatera koji su pomerili fokus sa notebook na tablet uređaje.

Među vodećim PC proizvođačima došlo je do pomeranja poretka, Lenovo se zahvaljujući dobroj prodaji i notebookova i desktopova po prvi put u jednom kvartalu probio na vodeću poziciju ispred HP-a. Slede ih Dell, Asus i Acer.

Kuda i kako da vodite vaš integratorski posao u narednim godinama?

U privredi Srbije leži veliki potencijal za rast IT ulaganja, a da li vam je jasno ko i kada će ga realizovati? Naš doprinos da krenete u pravom smeru predstavlja rad na ovim analizama i verujemo da će doprineti vašem boljem razumevanju tržišta, konkurencije i kupaca. Detaljne informacije, analize i prognoze pomažu da se dobiju odgovori na ključna pitanja...


Poruči izveštaje