ERP izveštaji

  • Upravo je završena sedma po redu godišnja analiza ERP scene Srbije. Učinite vaš posao uspešnijim. Iskoristite akcijske cene i kupite najnovije SITO analize!
  • Akcijska cena je 1.200 evra za četiri izveštaja. Plaćanje od 100 evra mesečno!
  • Odobren je popust 40% i napravljeno je dodatno sažimanje i prilagođavanje ovih izveštaja prema najboljim potrebama ERP specijalista.

Koliko puta ste se zapitali kako najlakše da pronađete nove kupce, među hiljadama domaćih firmi koja nemaju ERP rešenja? A zašto ga nemaju? Da li je u pitanju samo kriza potražnje?

Kako bismo uneli više svetla potrebnog za vaše poslovanje upravo smo završili tri istraživanja o poslovnim softverskim rešenjima ERP klase, koje pružaju sveobuhvatni pregled domaće ERP scene analizirajući sledeće oblasti:

Dodatni četvrti izveštaj “IT tržište Srbije” pomoćiće vam da kompletirate sliku o domaćem IT tržištu u prošloj godini i trendovima za narednu.

SITO izveštaji su, prevashodno, namenjeni ponuđačima poslovnih softverskih rešenja, kojih je u Srbiji preko stotinu – impozantna brojka. Sa druge strane, prodajna odeljenja u tim firmama su minimalistička, prodajom se ozbiljno bavi manje od 200 zaposlenih zajedno u svim firmama, u proseku manje od dva zaposlena po firmi. Evidentno, postoji i kriza ponude poslovnih softverskih rešenja, koju treba prevazići na optimalan način.

U privredi Srbije još uvek leži veliki potencijal za rast ERP ulaganja, a da li imate jasnu sliku ko i kada će ga realizovati?

Naš doprinos da krenete u pravom smeru predstavlja rad na ovim analizama i verujemo da će doprineti vašem boljem razumevanju tržišta, konkurencije i kupaca. Detaljne informacije, analize i prognoze pomažu da se dobiju odgovori na sledeća ključna pitanja:

  • Koje su specifičnosti srpskog ERP tržišta?
  • Koja je trenutna veličina ERP tržišta i koliki je njegov potencijal u Srbiji?
  • Kolika su trenutna ulaganja u ERP softver prema delatnosti i veličini kupaca u Srbiji?
  • Ko su vodeći dobavljači na ERP tržištu u Srbiji i kako su postavljeni za budući rast tržišta?
  • Šta karakteriše ERP instaliranu bazu prema delatnosti, veličini i lokaciji kupca u Srbiji?
  • Koje delatnosti i industrije ulažu u ERP rešenja, sličnosti i razlike sadašnja i buduća instalirana baza?
  • Kako će politički, ekonomski, drušveni i tehnološki uslovi, specifični za Srbiju, uticati na ERP tržište?


SITO ERP Analize


Oslonac na nezavisne analize ili na dobar osećaj

Na Zapadu su nezavisne analize osnova svih planova prodaje, dok se u Srbiji planeri uveliko oslanjaju na sopstvene podatke i osećaj. Srpske IT firme nemaju naviku da ugovaraju istraživanje tržišta informaciono komunikacionih tehnologija, što ne znači da indirektno ne troše značajna sredstva za potrebne podatke. Na primer, srednje i velike IT firme se uglavnom oslanjaju na interno dobijene rezultate, za šta efektivno angažuju više od 3 svoja zaposlena sa punim radnim vremenom. Dok oni tako rade tuđi posao, niko ne radi njihov osnovni, a to košta. Ovo je tradicionalni pristup, koji pokazuje svoju jaku ukorenjenost i pored toga što je skup i često subjektivan. Rešenje je u tome da bi dobar deo posla mogao da se prepusti specijalizovanim firmama za istraživanje IT tržišta, koje bi to uradile brže, bolje i jeftinije.

Učinite vaš posao uspešnijim/profitabilnijim.

Iskoristite akcijske cene i kupite najnovije SITO analize!

Kuda i kako da vodite vaš integratorski posao u narednim godinama?

U privredi Srbije leži veliki potencijal za rast IT ulaganja, a da li vam je jasno ko i kada će ga realizovati? Naš doprinos da krenete u pravom smeru predstavlja rad na ovim analizama i verujemo da će doprineti vašem boljem razumevanju tržišta, konkurencije i kupaca. Detaljne informacije, analize i prognoze pomažu da se dobiju odgovori na ključna pitanja...


Poruči izveštaje